Online cursus ‘Verjaring bij (publieke) gronden/snippergroen’

dinsdag 9 maart 2021 | 10:30-11:30 uur

Graag nodigen wij u uit voor de online cursus ‘Verjaring bij (publieke) gronden/snippergroen’ op dinsdag 9 maart aanstaande van 10:30 tot 11:30 uur.

In grondverwervingstrajecten speelt geregeld de discussie over verjaring van grond. Binnenkort praat Sharon Aaldering u in de online cursus bij over de principes van verjaring. Handig om goed beslagen ten ijs te komen in het minnelijk overleg!

Strenge eisen voor eigendomsverkrijging door verjaring

Tijdens deze cursus informeert Sharon Aaldering u in ongeveer één uur tijd over de strenge eisen die gelden voor eigendomsverkrijging door verjaring. Wanneer is sprake van bezit? Wie moet wat bewijzen? Wat zijn de gevolgen van verjaring?

Zij bespreekt dit aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en relevante ontwikkelingen in de rechtspraak. Natuurlijk gaat zij ook in op hoe u eigendomsverlies door verjaring kunt voorkomen en onder welke omstandigheden de oorspronkelijk grondeigenaar eventueel schadevergoeding kan claimen.

Doelgroep

Deze online cursus is interessant voor advocaten en (beleids)medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen, rijksoverheid en (semi-)overheden, maar ook voor taxateurs, rentmeesters, (andere) grondverwervers en andere grondzaken-/vastgoedprofessionals die actief zijn op het gebied van grondzaken en grondverwerving.

Vragen stellen vanaf uw eigen werkplek

U kunt de cursus online volgen van achter uw eigen computer, tablet of smartphone. Daarbij heeft u de mogelijkheid om live (privé) te chatten en vragen te stellen. Zo bent u in één uur op de hoogte van het verjaringsrecht en krijgt u de informatie die voor uw praktijk relevant en toepasbaar is.

Ook als er achteraf nog vragen rijzen naar aanleiding van deze cursus, kunt u contact opnemen met Sharon Aaldering.

Opleidingspunten

Vanwege de coronamaatregelen is het extra lastig om voldoende opleidingspunten te halen. Wij melden deze cursus daarom aan voor opleidingspunten bij:

  • Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR);
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT);
  • Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen (LRGD);
  • Stichting Register DOBS;
  • Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA).

Op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken.

Kosten en aanmelden

Wij bieden de online cursus aan voor € 99,- per persoon, exclusief BTW. Meld u aan via onderstaande aanmeldknop:

Terugkijken en presentatie

Kunt u niet ‘live’ deelnemen? Dat is geen probleem. U ontvangt na afloop van de online cursus de terugkijklink en presentatie zodat u de cursus op een ander moment kunt terugkijken.

Vragen?

Heeft u vragen over de cursus of over (grondverwerving en) het verjaringsrecht? Neem dan contact op met Sharon Aaldering (per e-mail: sharon.aaldering@nysingh.nl of bel 06 30 49 98 20).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *