Online cursus ‘Actualiteiten Pachtrecht’

donderdag 17 december 2020 | 13.00-14.00 uur

Graag nodigen wij u uit voor de online cursus Actualiteiten Pachtrecht’ op donderdag 17 december aanstaande van 13:00 tot 14:00 uur.

Actualiteiten Pachtrecht

Tijdens deze cursus praat Jessica de Roos u in ongeveer één uur tijd bij over de ontwikkelingen op het gebied van het pachtrecht. Aan de hand van recente rechtspraak staat zij stil bij de goedkeuring en aanpassing van de pachtovereenkomst, de mogelijkheden tot (tussentijdse) beëindiging, tekortkomingen van de pachter, vervreemding en verdeling van fosfaatrechten en andere actualiteiten op het gebied van het pachtrecht.

Welke rechtspraak is recent verschenen en welke conclusies kunnen hieruit worden getrokken?

Natuurlijk zal ook worden ingegaan op de herziening van de pachtregelgeving. Welke wijzigingen zijn beoogd en wat is de actuele stand van zaken in het wetgevingsproces?

Doelgroep

Deze online cursus is bedoeld voor juristen en beleidsmedewerkers bij waterschappen, provincies, gemeenten en andere (semi-)overheden, maar ook voor taxateurs, rentmeesters en (andere) grondverwervers. De cursus is bovendien interessant voor advocaten en andere vastgoedprofessionals die actief zijn op het gebied van het pachtrecht.

Vragen stellen vanaf uw eigen werkplek

U kunt de cursus online volgen van achter uw eigen computer, tablet of smartphone. Daarbij heeft u de mogelijkheid om live (privé) te chatten en vragen te stellen. Zo bent u in één uur op de hoogte van de actualiteiten op het gebied van het pachtrecht en krijgt u de informatie die voor uw praktijk relevant en toepasbaar is.

Ook als er achteraf nog vragen rijzen naar aanleiding van deze cursus, kunt u contact opnemen met Jessica de Roos.

Opleidingspunten

Vanwege de coronamaatregelen is het extra lastig om voldoende opleidingspunten te halen. Wij melden deze cursus daarom aan voor opleidingspunten bij:

  • Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR);
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT);
  • Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen (LRGD);
  • Stichting Register DOBS;
  • Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA).

Op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken.

Kosten en aanmelden

Wij bieden online cursus aan voor € 90 (excl. BTW). Meld u aan via onderstaande aanmeldknop:

Terugkijken en presentatie

Kunt u niet ‘live’ deelnemen? Dat is geen probleem. U ontvangt na afloop van de online cursus de terugkijklink en presentatie zodat u de cursus op een ander moment kunt terugkijken.

Vragen

Heeft u vragen over het seminar of over het pachtrecht? Neem dan contact op met Jessica de Roos (per e-mail: jessica.deroos@nysingh.nl of bel 06 51 38 50 02).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *