Online bijgepraat worden over grondzaken en de Omgevingswet?

Op 20 april jl. werden maar liefst 100 deelnemers bijgepraat door Jessica de Roos over ‘Voorkeursrechten en de Omgevingswet’ tijdens het eerste seminar van onze online leergang ‘Grondzaken en de Omgevingswet’. Aanmelden voor deze leergang kan nog steeds. De leergang bestaat uit 5 online seminars, waarmee u ook opleidingspunten kunt behalen. Voor een seminar dat u heeft gemist, ontvangt u van ons een terugkijklink om het terug te kunnen kijken op een moment dat het u schikt.

Op 11 mei a.s. vindt het tweede seminar plaats. Dan gaat Carola van Andel in op ‘Onteigenen en de Omgevingswet’.

Data en onderwerpen

maandag 20 april 2020 van 11.00 – 12.00 uur | Dit seminar kan na aanmelding worden teruggekeken
Voorkeursrechten en de Omgevingswet | Jessica de Roos
Het vestigen van een voorkeursrecht, hoe pak je dat aan? Waarop te letten en wat gaat er veranderen? Aandachtspunten en praktische tips aan de hand van concrete voorbeelden. Vanzelfsprekend blikken we ook vooruit op de procedure en wijzigingen onder de Omgevingswet.

maandag 11 mei 2020 van 11.00 – 12.00 uur
Onteigenen en de Omgevingswet |
Carola van Andel
Op welke wijze verschilt de nieuwe onteigeningsprocedure van de huidige? Wat betekent dit voor het minnelijk overleg, de rechtsbescherming en doorlooptijden van de procedure? Hoe komt een onteigeningsbeschikking eruit te zien? Wat wordt de rol van de notaris? Antwoord op deze vragen en toelichting hoe de nieuwe procedure toe te passen.

maandag 18 mei 2020 van 11.00 – 12.00 uur
Nadeelcompensatie en planschade en de Omgevingswet |
Bas ten Kate
Ook de regels over planschade en nadeelcompensatie gaan flink veranderen. Die verandering gaat veel verder dan een aanpassing van het bestaande systeem aan het nieuwe omgevingsrecht. De wijzigingen op een rij, voorzien van een toelichting en een kritische noot. Is het nieuwe systeem rechtvaardiger dan het bestaande?

maandag 25 mei 2020 van 11.00 – 12.00 uur
Gedoogplichten en de Omgevingswet | Jessica de Roos
De Omgevingswet maakt een einde aan de lappendeken van de bij gedoogplichten betrokken wetten en rechters. Voortaan leggen overheden steeds zélf de gedoogplicht op. Wat betekent dat voor de procedure en doorlooptijden? Op welke schadevergoeding kan de rechthebbende rekenen? Dit seminar geeft inzicht in de actuele ontwikkelingen, aanstaande wijzigingen en consequenties voor uw praktijk.

maandag 8 juni 2020 van 11:00 – 12:00 uur
Kostenverhaal en de Omgevingswet |
Carola van Andel
De Aanvullingswet grondeigendom betekent aanzienlijke wijzigingen voor kostenverhaal. Een koppeling met nieuwe instrumenten, andere grondslagen en aangepaste procedurele vereisten en termijnen. Hoe hiermee om te gaan en met de verschillen tussen “gewone” en organische gebiedsontwikkeling?

Doelgroep

Deze leergang is bedoeld voor juristen en beleidsmedewerkers grondzaken, vastgoed en ruimtelijke ordening bij gemeenten, waterschappen, provincies en andere (semi-)overheden. Daarnaast is de leergang van belang voor taxateurs, rentmeesters en (andere) grondverwervers. De leergang is bovendien nuttig voor advocaten en andere vastgoedprofessionals.

Opleidingspunten

Vanwege de coronamaatregelen is het extra lastig om voldoende opleidingspunten te halen. Met het volgen van de leergang kunnen opleidingspunten worden verkregen bij:

  • Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) – 1 PE per seminar;
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) – 1 PE per seminar;
  • Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen (LRGD) – 1 PE per seminar;
  • RICS Nederland – 1 CPD per seminar;
  • Stichting Register DOBS – aanvraag accreditatie nog in behandeling;
  • Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) – 1 PO per seminar.
Vanaf uw eigen werkplek

U kunt de online seminars volgen van achter uw eigen computer, tablet of smartphone en vragen stellen of in discussie gaan met de betreffende spreker. Zo ontvangt u, zonder reistijd en met een investering van één uur per seminar, informatie die u direct kunt gebruiken.

Kosten en aanmelden leergang

Wij bieden deze gehele leergang, bestaande uit vijf online seminars, aan voor een bedrag van € 275 (excl. BTW) per persoon. Na uw aanmelding ontvangt u een factuur.

Kunt u niet ‘live’ deelnemen omdat u verhinderd bent of omdat een seminar al heeft plaatsgevonden? Dan ontvangt u desgevraagd een link om het seminar terug te kijken op een moment dat het u schikt.

U kunt zich hier opgeven voor de leergang Grondzaken en de Omgevingswet:

Kosten en aanmelden per seminar

Neemt u liever deel aan één of meerdere seminars? Dan bedragen de kosten per seminar € 90 (excl. BTW) per persoon. Na uw aanmelding ontvangt u een factuur. Kunt u niet ‘live’ deelnemen, omdat u verhinderd bent of omdat een seminar al heeft plaatsgevonden? Dan ontvangt u desgevraagd een link om het seminar terug te kijken op een moment dat het u schikt.

U kunt zich aanmelden door te klikken op de data hieronder. Kiest u meer dan één seminar, dan dient u zich voor ieder seminar afzonderlijk in te schrijven.

Inloggegevens

Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging met daarin een link om u aan te melden bij Online Seminar. Indien u reeds eerder heeft deelgenomen aan een van onze online seminars kunt u met uw inloggegevens inloggen en kunt u zich direct aanmelden. Heeft u nog niet eerder deelgenomen dan moet u zich eerst, eenmalig, registreren. Vóór ieder seminar ontvangt u een herinnering met daarin de link waarmee u eenvoudig mee kunt kijken.

Vragen

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar macy.groenendaal@nysingh.nl of bel 088 752 02 37.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *