Kennismiddag ‘Schadevergoeding bij spoorprojecten’

Donderdag 18 april 2019 vindt de kennismiddag ‘Schadevergoeding bij spoorprojecten’ plaats, georganiseerd door Stichting Register DOBS.

Programma

In het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) staat ProRail voor de uitdaging om het bestaande spoor geschikt te maken voor hoogfrequent spoorvervoer. Voor Zuid-Nederland zal dit leiden tot een ingrijpende aanpassing van het spoor rondom (en vooral, dwars door) Vught: het project Meteren Boxtel. Vooral de beoogde verdiepte ligging van een deel van het spoor in Vught leidt tot ingrijpende keuzes, waarbij vele particulieren letterlijk tot in de voortuin worden geraakt.

Bij dit gecompliceerde PHS project Meteren Boxtel zijn interessante vraagstukken aan de orde, zoals: hoe om te gaan met langdurige tijdelijke schade?, is sprake van waardevermindering wegens gederfd woongenot als gevolg van onteigening?, moet een vergoeding worden betaald voor tijdelijke waardevermindering?, etc.

Bij het project en onder meer deze vraagstukken zal tijdens de middag stil worden gestaan door o.a. Aletta Blok (omgevingsmanager bij ProRail), Jolande de Vries (adviseur vastgoed bij ProRail) en Bas ten Kate  (advocaat bij Nysingh).

Wanneer?

Donderdag 18 april 2019 vanaf 12.30 uur. Het (inhoudelijke) programma start om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur met een hapje en een drankje.

Waar?

Hotel ’s Hertogenbosch in Vught

Aanmelden

DOBS-geregistreerde deskundigen kunnen zich aanmelden via info@registerdobs.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *