Cursus Actualiteiten grondverwerving

25 september (Utrecht), 27 september (Eindhoven) en 2 oktober 2018 (Hoogeveen)

Onze jaarlijkse cursus Actualiteiten grondverwerving staat weer voor de deur. Tijdens deze cursus praten onze grondverwervingsspecialisten u in één middag bij over de ontwikkelingen op het gebied van onteigening en gedoogplichten.

De aantrekkende economie zorgt weer voor meer binnenstedelijke ontwikkelingen, zoals woningbouwprojecten. Daarnaast moeten gronden beschikbaar worden gemaakt voor andersoortige projecten, zoals realisatie van dijkversterkingen (HWBP-2), windparken en PAS/Natura2000-maatregelen. In die gevallen waarin partijen er minnelijk niet uitkomen, kan het instrument van onteigening of gedoogplicht uitkomst bieden. In deze cursusmiddag zullen wij ingaan op de actualiteiten op het gebied van onteigening en gedoogplichten, waaronder de perikelen rondom zelfrealisatie, overdracht- en omzetbelasting (BTW) bij grondverwerving, bodembestanddelen en -verontreiniging, eliminatie, de nieuwe Omgevingswet en de schadeloosstelling en vergoeding van kosten bij gedoogplichten.

De cursus is interessant voor zowel medewerkers van overheden (gemeenten, provincies, waterschappen en rijksoverheid) als adviseurs (o.a. rentmeesters/taxateurs).

Waar en wanneer?

De cursusmiddag vindt drie keer plaats:

  • dinsdag 25 september 2018 in Utrecht (onze vestiging aan de Maliebaan 83)
  • donderdag 27 september 2018 in Eindhoven (Hotel van der Valk aan de Aalsterweg 322)
  • dinsdag 2 oktober 2018 in Hoogeveen (Theater en Congrescentrum De Tamboer)
Programma

U bent vanaf 13:00 uur van harte welkom en om 13:30 uur starten we met het inhoudelijke programma:

Rond 16:30 uur sluiten we de middag af met een borrel.

Heeft u specifieke vragen, onderwerpen of knelpunten die u graag behandeld wilt zien in de cursus? Meld deze dan in het aanmeldformulier of mail ze naar Jessica de Roos (jessica.deroos@nysingh.nl). Wij proberen daaraan dan tijdens de cursus (extra) aandacht te besteden.

Aanmelden

U kunt zich nu aanmelden voor één van de cursusmiddagen via het aanmeldformulier.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging per e-mail. Indien u een collega wilt meenemen, kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier.

De bijeenkomst in Utrecht vindt plaats in onze vestiging aan de Maliebaan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Kosten

Aan het bijwonen van deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Opleidingspunten

Wij zullen deze cursus aanmelden bij de NVR en verstrekken desgewenst een bewijs van deelname, zodat u opleidingspunten kunt krijgen voor uw deelname.

 

Graag tot ziens in Utrecht, Eindhoven of Hoogeveen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *